Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ



χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά πιατάκια


χάρτινα πιατάκια μπορούν να μεταμορφωθούν σε  χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτοπετσέτες ή χαρτί περιτυλίγματος. Τα παιδιά κόβουν την εικόνα που τους αρέσει και την κολλούν στο κέντρο του χάρτινου πιάτου με ατλακόλ. Την ατλακόλ θα πρέπει να την στρώσουν με πινέλο πάνω στην εικόνα , με απαλές κινήσεις και από το κέντρο προς τα έξω. Αφήνουμε να στεγνώσει , την επόμενη μέρα , τα παιδιά διακοσμούν το πιατάκι τους με χρυσόσκονες, γκλίτερ και ότι άλλο θέλουν.


χριστουγεννιάτικες κάρτες

μια κάρτα από κόκκινο τούλι. Τα παιδιά κάνουν μπαλίτσες κομμάτια από τούλι και τις κολλούν έτσι ώστε να σχηματιστεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για κορμό χρησιμοποιούμε ξυλάκια κανέλας. Δίνουμε στη συνέχεια διάφορα υλικά και διακοσμούν την κάρτα τους όπως αυτά θέλουν.

ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι από κόκκους καφέ. κόβουν ένα τρίγωνο και πάνω του κολλούν κόκκους καφέ . Στη συνέχεια το κολλούν στην κάρτα και διακοσμούν με αστεράκια και χρυσόσκονες.

γυάλινα κηροπήγια
το βράδυ της χριστουγεννιάτικης γιορτής μπορούμε να στολίσουμε τα περβάζια των παραθύρων μας με τα γυάλινα κηροπήγια μας.
Τα παιδιά κολλούν σε γυάλινα βάζα κομματάκια γκοφρέ χαρτί με ατλακόλ. Αφήνουμε να στεγνώσει και διακοσμούμε με μια χριστουγεννιάτικη κορδέλα. Το βράδυ ανάβουμε κεράκι ρεσώ και η νύχτα θα έχει κάτι από τη μαγεία των Χριστουγέννων.


2 σχόλια: